Doel van de cursus
Het doel van de cursus Zelfverdichtend beton is het bijbrengen van een meer gespecialiseerde kennis betreffende zelfverdichtend beton, met aandacht voor de fundamentele wetenschappelijke basis (rheologie, hydratatie, microstructuur, duurzaamheid …) en voor praktische aspecten (materialen, mengtechnieken, storttechnieken, gevalstudies, normen en voorschriften …).
Doelpubliek
De cursus Zelfverdichtend beton is gericht op deelnemers met een goede kennis van de klassieke betontechnologie. Vanuit deze kennis zal een meer gespecialiseerde kennis betreffende zelfverdichtend beton aangereikt worden. Tot de doelsectoren behoren onder meer ingenieurs- en architectenbureaus, aannemers, betoncentrales, producenten van basisgrondstoffen… Ook onderzoekers en onderwijzend personeel van hogescholen en universiteiten behoren tot het doelpubliek.
Vereiste voorkennis
Een goede voorkennis van de klassieke betontechnologie is vereist, bijvoorbeeld verworven tijdens een eerdere opleiding aan een hogeschool of universiteit, of door het volgen van de cursus Betontechnologie van de BBG
Cursusmateriaal
De cursus Zelfverdichtend Beton is gebaseerd op het Engelstalig boek “Self-Compacting Concrete”, geschreven door G. De Schutter, P. Bartos, P. Domone, and J. Gibbs, en uitgegeven door Whittles Publishing in 2008. Dit boek wordt wetenschappelijk aanbevolen door RILEM.
Het cursusmateriaal bestaat uit de geïllustreerde presentaties van de sprekers, de geconsolideerde versie 2018 van de Belgische specificatienormen voor beton ( NBN EN 206:2013 +A1 : 2016 & NBN B 15-001 : 2018), de documentatie en de nieuwe hoofdstuk Zelfverdichtend beton van het nieuwe Handboek Betontechnologie BBG (uitgave 2018).
Getuigschrift
De deelnemers die de volledige cursus hebben gevolgd kunnen, op het einde van de cursus, gewoon op aanvraag een deelnemingsattest bekomen op voorwaarde dat ze minstens 3 van de 4 lesdagen hebben bijgewoond (tenzij schriftelijk bewijs van geldige afwezigheid).